The truffel experience

Magic truffels – in de volksmond zo genoemd – zijn een verzamelnaam voor truffels die de werking van het bewustzijn beïnvloeden en een ‘bij-product’ van de meer bekende Magic Mushrooms.

Magic Mushrooms is een veelvoorkomende bijnaam voor ‘paddo’s’, en paddo’s zijn paddenstoelen met een bewustzijnsveranderende werking die de psychoactieve stoffen psilocybine en psilocine bevatten. 

De officiële naam voor Magic Truffels is ‘sclerotia’ en net als paddo’s beïnvloeden de truffels de werking van het bewustzijn door de psychoactieve werking van de stoffen psilocybine en psilocine.

Mycelium Magie

Zowel de paddo’s als de truffels worden gevormd door ‘mycelium’, een wijdverspreid netwerk van eencellige schimmeldraden met een witte draderige structuur dat zich door de bodem uitstrekt. Het grootste gedeelte van dit schimmel organisme met spinnenwebachtige draden bevindt zich onder het aardoppervlak.

Onder de juiste omstandigheden zorgt het mycelium voor de groei van paddestoelen boven de grond. Technisch gesproken is de paddenstoel, de paddo, daarmee het ‘vruchtlichaam’ ofwel het voortplantingsorgaan van deze schimmel. 

Sommige soorten paddenstoelen produceren in het ondergrondse mycelium ook Magic Truffels. De truffels ontstaan dan door een compacte massa van verhard mycelium waarin voedingsstoffen worden opgeslagen. Deze voorraad pakketjes worden door de schimmel gebruikt als overlevings orgaan wanneer de groeiomstandigheden niet optimaal zijn.