Meet your guide

Wie is het gezicht achter Inner Travel Guide?

Hallo mijn naam is Tessa van de Ven (33), en onder de alias Inner Travel Guide ben ik werkzaam als facilitator, gids en coach in de fascinerende wereld van natuurlijke psychedelica.

Sinds 2015 spelen psychoactieve planten en schimmels een grote rol in mijn leven en voel ik de roeping om nieuwsgierige mede-reizigers op een vertrouwde en fijne manier te begeleiden in bewustzijnsverruimende reizen met psilocybine-truffels.

Tijdens verschillende verblijven bij inheemse culturen in het regenwoud heb ik de basis geleerd van het intentioneel werken met psychoactieve middelen uit de natuur, en sinds 2018 ben ik actief als facilitator, gids en coach in individuele sessies en groepsretraites met psilocybine-truffels.

Het is bijzonder mooi om anderen samen met de magische truffels op een diepere laag te laten verbinden met hun gevoelswereld, gedachtenparadijs en creatiekracht.

Mijn reis met psychedelica

Mijn persoonlijke ontdekkingsreis met natuurlijke psychedelica ging van start in 2015, toen ik in het Atlantische stadswoud van Rio de Janeiro in aanraking kwam met het krachtige psychoactieve molecuul DMT.

Gedurende een kortstondige trip in een bewustzijnsverruimende staat, ervoer ik intense gevoelens van geluk en eenheid met de natuur en ontving ik diepe levensinzichten die een direct effect hadden op mijn toenmalige materialistische wereldbeeld.

Door deze numineuze ervaring werd mijn nieuwsgierigheid in psychedelica verder aangewakkerd en voelde ik de roeping om mij te gaan verdiepen in de historische, culturele en sociale context van psychoactieve substanties afkomstig uit de natuur.

Inheemse stammen

Ik besloot mijn persoonlijk onderzoek te starten bij inheemse stammen die een ruimer welzijns begrip voor mens en natuur op na houden en mijn zoektocht toe te wijden aan hun traditionele gebruik en rituelen met natuurlijke psychedelica.

In de jaren 2016-2018 ben ik meerdere keren afgereisd naar het Atlantische regenwoud en Amazoneregenwoud in Brazilië om kennis, ervaring en lering op te doen bij de Guarani, Huni Kuin/ Kaxinawá en Yawanawá gemeenschappen.

Tijdens mijn verblijven bij deze stammen heb ik mogen leren over het intentionele gebruik van plant medicijnen, deelgenomen aan traditionele ceremonies, en meer ervaring opgedaan met krachtige visionaire bewustzijnstoestanden.

Gedurende deze ontdekkingsfase kwam ik ook in contact met verschillende organisaties in Zuid-Amerika en Europa die psychedelische retraites faciliteren en dook ik dieper in de wetenschappelijke wereld van psychedelica op verschillende internationale conferenties.

Organiseren en faciliteren van psychedelische retraites

Bij terugkomst in Nederland werd ik in contact gebracht met Synthesis Retreat, een internationale organisatie die meerdaagse retraites organiseert met psilocybine truffel ceremonies, transformationeel ademwerk en coaching trajecten.

In de afgelopen drie jaren heb ik binnen Synthesis Retreat veel ervaring opgedaan met het organiseren en faciliteren van psychedelische retraites en individuen begeleid en gecoacht in hun bewustzijnsverruimende ervaringen met psilocybine truffels.

Mijn ervaringen met traditionele gemeenschappen, psychedelische rituelen uit verschillende culturen en het begeleiden van individuele en groeps ceremonies in moderne retraite organisaties hebben mij laten zien, voelen en ervaren dat psychedelica een essentiële rol spelen in een meer verbonden manier van leven met onszelf, anderen en onze natuurlijke omgeving.

In de psychedelische sessies op maat die ik organiseer met de magische truffels is het mijn grootste wens om geïnteresseerde mede-reizigers op een comfortabele en plezierige manier kennis te laten maken met verruimde staten van bewustzijn en vertrouwd te laten thuiskomen in de wereld van het transcendente reizen.