Voorbereidende Tips & Tools

Vanuit een integraal welzijnsbeeld hebben wij vier verschillende lichamen: een fysiek, een mentaal, een emotioneel en een spiritueel lichaam. De kunst van innerlijke transformatie en harmonie is het balanceren van deze lichamen voor het behoud van ons natuurlijke energielevel, het activeren van onze menselijke vermogens en het creëren en manifesteren van onze passievolle levensambities.

Een psychedelische reis kan een mooie bijdrage en verrijkende invloed hebben op deze reis en alle fases en stappen daarbinnen en vraagt om een goede persoonlijke voorbereiding met heldere intenties en motivaties. 

Zie hieronder een overzicht van tips & tools voor jouw fysiek lichaam ter voorbereiding op de truffel reis.

Fysieke voorbereiding

Gezonde voeding 

Gezonde voeding, goede portie groenten en fruit, licht verteerbaar eten, weinig tot geen vlees heeft de voorkeur
Alcohol/ drugs en evt ook cafeïne detox, tijdelijke onthouding van alcoholische dranken en andere stimulerende middelen, water en kruidenthee hebben de voorkeur.

Douche ritueel 

Twee minuten koud (af)douchen heeft een aantal effectieve uitwerkingen op onze fysieke welbevinden. Zo geeft koud douchen o.a. energie, krijgt het immuunsysteem een boost, wordt de bloedcirculatie verbetert, kan het bijdragen aan onze cardiovasculaire gezondheid, de huid en haren gezonder maken en trainen koude douches ons zenuwstelsel om veerkrachtigere te zijn en om te gaan met stress en spanning. Een krachtig ochtendritueel met een hoop voordelen voor het verbeteren van onze lichamelijke prestaties!

(Zelf) Massage

Een warme oliemassage met sesamolie kalmeert je geest en voedt je zenuwstelsel. Verwarmende sesamolie werkt vooral goed om te gronden en kan worden ingezet voor het slapen gaan. De olie dient au bain-marie verwarmt te worden en ingemasseerd te worden met lange bewegingen op de ledematen en met circulerende op de gewrichten. Deze verwarmende zelf massage is vooral fijn voor het onderlichaam, de benen en voeten en kun je ongeveer 20 minuten laten intrekken.

Kathouding

De Kathouding (Marjariasana) is een van de bekendste houdingen binnen de yoga en een goede ochtend opwarmer voor de wervelkolom en het versoepelen van onze ruggengraat. 

 • Kom zitten op handen (op schouderbreedte) en knieën 
 • Maak op een inademing (je navel duw je richting de mat) je rug hol. Je hoofd komt hierbij omhoog. Kijk achter je gesloten ogen omhoog. 
 • Op een uitademing (je navel breng je naar binnen) maak je je rug hol en breng je je kin richting de borst
 • Herhaal 10 keer

Aarden & Gronden

Tijd doorbrengen in de natuur, op blote voeten lopen of tegen een boom zitten of leunen zijn effectieve methoden om te aarden en gronden. Deze technieken zijn zo oud als de mensheid en helpen ons energie op te nemen die wij willen loslaten. 

Het enige wat je hoeft te doen is naar buiten te gaan en de natuur op te zoeken. Wanneer je een mooie groene spot hebt gevonden kun je de volgende visualisatie techniek van 10 à 20 minuten toepassen:

 • Ga zitten op een stoel of bank of blijf op je benen staan. 
 • Zie vanuit je voetzolen wortels, de aarde in groeien. 
 • Zie deze wortels steeds verder de aarde in zakken. 
 • Helemaal tot het middelste van de aarde. 
 • Voel hoe de energie uit je lichaam de aarde in stroomt

Persoonlijke Intenties

> Het zetten van intenties gericht op je fysieke wel-zijn

 

Over Tessa van de Ven

 • Sinds 2018 actief als organisator van meerdaagse retraites, facilitator van psychedelische sessies en persoonlijke ontwikkeling/ life coach
 • Passie voor eco psychologie, eeuwenoude tradities en een moderne en praktische spirituele levenswijze
 • Integreert haar opgedane kennis en ervaringen met traditionele culturen, ceremonieel werk en moderne retraite organisaties in coaching trajecten, workshops en psychedelische sessies op maat